Pavlov patří vinařské oblasti Morava - Mikulovské vinařské podoblastis plochou 4 948 ha registrovaných vinic ve 185 viničních tratích a 30 vinařských obcích. Pavlov je na 15. místě v ČR dle plochy registrovaných vinic. Je zde celkem 227 ha osázených vinic (údaj k 31.12.2018).
Výrobě vína se dnes v obci věnuje přes dvacet vinařů registrovaných u Vinařského fondu a mnoho menších pěstitelů hroznů. Ovšem pro svou potřebu vyrábí víno většina rodin v obci.
Hrozny se pěstují integrovanou produkcí, tedy způsobem šetrným k přírodě, a vyrábí se zde také biovíno. Dobrému vinařskému technologovi poskytují pavlovské vinice dostatek kvalitních hroznů pro výrobu výborných vín zajímavých svým ovocitým buketem, kořenitostí a pikantní kyselinkou.
Na vínech z Pavlova znalci oceňují především jejich originální ovocitou svěžest, aromatičnost a kořenitost danou unikátním vápencovým podložím úpatí Pálavy, chráněné krajinné oblasti a biosferické rezervace. V odrůdové skladbě nabízených vín převládají vína bílá, zejména Ryzlink vlašský a Ryzlink rýnský, Veltlínské zelené, Müller Thurgau, Pálava, Aurelius, Rulandské bílé a Rulandské šedé, Chardonnay, Sauvignon a Muškát moravský. Na milovníky červených vín čeká Svatovavřinecké, Frankovka, André, Zweigeltrebe, Rulandské modré a Modrý Portugal.